Gražiausias šikšnosparnis: kuri šikšnosparnių rūšis yra gražiausia pasaulyje?

Gražiausias šikšnosparnis: kuri šikšnosparnių rūšis yra gražiausia pasaulyje?
Frank Ray

Pagrindiniai punktai

  • Dauguma žmonių bijo šikšnosparnių, nes jie mėgsta tamsą ir gyvena sunkiai prieinamose vietose.
  • Šikšnosparniai niekada nebuvo mėgstami, jau nekalbant apie tai, kad jie vadinami mielais, o tai dar labiau pasakytina apie plaktagalvius šikšnosparnius.
  • Štai devynios šikšnosparnių rūšys, kurios pavogs jūsų širdį.

Daugeliui žmonių žodis "mielas", vartojamas šikšnosparniui apibūdinti, yra nesuprantamas. Šie žmonės greičiausiai bijo šikšnosparnių, nes jie jiems asocijuojasi su mirtinais virusais, tamsa ar blogiu. Tiesa, šikšnosparniai yra šiek tiek keistoki gyvūnai, nes jie yra vieninteliai žinduoliai, galintys iš tikrųjų skraidyti.

Daugelis jų skraido ir naktį, o kai kurie iš jų yra išties bjaurūs; plaktukinis šikšnosparnis yra vienas bjauriausių gyvūnų žemėje ir sąžiningai vadinasi moksliniu vardu Hypsignathus monstrosus . šikšnosparniai vampyrai geria kraują, tačiau šikšnosparniai taip pat minta vabzdžiais, įskaitant pavojingus, pavyzdžiui, uodus, o vaisėdžiai šikšnosparniai apdulkina gėles ir platina sėklas. Be to, kai kurie šikšnosparniai yra apvalūs, pūkuoti ir iš tiesų mieli.

Štai devyni mieliausi pasaulio šikšnosparniai - nuo mažiausiai iki labiausiai mielų. Manome, kad nustatėme patį mieliausią pasaulio šikšnosparnį, ir tikimės, kad su tuo sutiksite!

#9: šiaurinis šikšnosparnis vaiduoklis

Šiaurinis šikšnosparnis vaiduoklis yra viena iš nedaugelio balto kailio šikšnosparnių rūšių. Šis mielas mažas šikšnosparnis turi ilgą, minkštą kailį, kuris svyruoja nuo sniego baltumo iki blyškiai pilkos spalvos, o jo uropatagiumas, membrana, kuri tęsiasi tarp užpakalinių kojų, turi maišelį. Jis taip pat turi nykštį, kuris padeda jį atskirti nuo kitų šikšnosparnių vaiduoklių. Jo sparnų membranos yra rausvos, o veidas be plaukų. Akys yra didelės irausys trumpos ir geltonos. Tai vidutinio dydžio šikšnosparnis, kurio ilgis siekia nuo 3,39 iki 4,06 cm, o patelės yra didesnės už patinus.

Šiaurinis šikšnosparnis vaiduoklis yra vabzdžiaėdis, minta kandimis ir medžiodamas gieda. Jis nakvoja palmėse, urvuose ir senose kasyklose nuo Centrinės Amerikos iki Brazilijos. Peri kartą per metus sausio-vasario mėn.

#8: Širdies šikšnosparnis

Šis mielas šikšnosparnis su ilgu, mėlynai pilku kailiu yra rimtas plėšrūnas. Jis nėra didelis - tik 2,8-3,0 cm ilgio, tačiau be problemų susidoroja su stambiu grobiu, pavyzdžiui, driežais, varlėmis, žiurkėmis ir pelėmis. Jis net pagauna mažesnius šikšnosparnius, pagauna juos ore ir mirtinai sudaužo sparnais. Jis taip pat gali pakilti nuo žemės ir nešti beveik tokį pat sunkų daiktą, kaip ir jis pats.Sausuoju metų laiku širdinis šikšnosparnis lesa vabalus.

Dar vienas šio šikšnosparnio bruožas yra tas, kad jis gieda, norėdamas nustatyti teritoriją, ir, kitaip nei kiti šikšnosparniai, yra monogamiškas. Nors patelė augina didžiąją dalį vaikų, manoma, kad tėvo giedojimas apsaugo šeimą ir teritoriją nuo įsibrovėlių. Širdiniai šikšnosparniai pradeda ieškoti maisto anksčiau vakare nei kiti šikšnosparniai ir pradeda jo ieškoti dar prieš saulėlydį.

Širdeliniai šikšnosparniai aptinkami sausose Afrikos rago žemumose, upių slėniuose ir pakrantėse.

#7: Mažasis pasaginis šikšnosparnis

Šis mažytis šikšnosparnis, pavadintas taip todėl, kad jo nosies lapelis primena pasagą, aptinkamas Šiaurės Afrikos ir Europos kalvose ir aukštikalnėse. Vienas iš šio šikšnosparnio mielumo aspektų yra jo mažumas, nes jis yra tik 1,4-1,8 cm ilgio, o sparnų plotis - 7,5-10 cm. Jis sveria tik 0,18-0,32 uncijos. Dėl to jis yra mažiausias iš Europoje gyvenančių pasaginių šikšnosparnių rūšių.

Jo kailis pilkas, purus ir minkštas, o didelės žiedlapio formos ausys ir sparnai taip pat pilkai rudi. Jis vikriai skraido ir mėgsta skraidyti ratais, kai nuo akmenų, šakų ir iš oro renka vabzdžius ir smulkius nariuotakojus. Išskyrus motinystės kolonijas, mažieji pasaginiai šikšnosparniai yra vienišiai.

Mažasis pasaginis šikšnosparnis dieną nakvoja medžiuose, urvuose, tuščiaviduriuose rąstuose ir namuose, kur dažnai galima išgirsti jį šnekant. Dėl savo mažo dydžio jis gali įlįsti į kitiems šikšnosparniams per ankštus plyšius ir įtrūkimus. Kai kabo žemyn galva, jis apsivynioja kūną sparnais kaip antklode.

#6: mažasis geltonplaukis šikšnosparnis

Šis mielas šikšnosparnis pavadinimą gavo dėl gelsvo kailio ant pečių. Jis aptinkamas nuo Meksikos iki Argentinos, o jo populiacija yra ir Jamaikoje. Tai įdomus šikšnosparnis, nes dažnai būna vienišas arba sudaro nedideles grupes, kurios glaudžiasi medžiuose. Šis mažas 2,4-2,8 cm ilgio šikšnosparnis dažniausiai minta nakvišinių šeimos augalų vaisiais, kurių daugelis yra nuodingi žmonėms.taip pat geria nektarą.

Taip pat žr: Atraskite juodąsias gyvates Floridoje

Mažasis geltonplaukis šikšnosparnis turi tamsiai pilką arba raudonmedžio rudos spalvos kailį viršuje ir šviesesnį apačioje. Ant patinų esantis geltonas kailis spalvą įgauna dėl išskyrų iš liaukų, esančių ant šikšnosparnio pečių. Jis taip pat turi nosies lapelį, dažniausiai neturi ir uodegos, turi trumpas ausis. Jis nežiemoja, bet veisiasi ištisus metus. Patelė atsiveda vieną labai didelį (proporcingai jos dydžiui), prieraišųšuniukai po 4-7 mėnesių nėštumo. Sulaukę mėnesio šuniukai tampa savarankiški.

#5: paprastasis kikilis

Šis mažas šikšnosparnis ne tik mielai atrodo, bet ir turi mielą vardą. Europoje ir Jungtinėje Karalystėje, Šiaurės Afrikoje ir didžiojoje Azijos dalyje gausiai paplitusios dvi jo rūšys iš pradžių buvo skiriamos pagal echolokacijos signalų dažnį. 45 kHz paprastojo šikšnosparnio skambučio dažnis, o sopraninio šikšnosparnio - 55 kHz.

Šie šikšnosparniai yra nuo 1,09 iki 1,27 cm ilgio, o sparnų plotis - nuo 7 iki beveik 10 cm. Jie turi trumpas ausis, plačiai atmerktas akis, rausvai rudą kailį ir juodus sparnus. Jie dažnai aptinkami miškuose, fermose ir pastatuose, kur šikšnosparnių patelės mėgsta auginti jauniklius. Kaip ir daugelis kitų šikšnosparnių, šikšnosparniai veisimosi sezono metu kartais sudaro didžiules motinines kolonijas.taip pat neįprasta, nes kai kuriose kolonijose gana dažnai pasitaiko dvynių.

Pempės naktimis maitinasi miško pakraščiuose ir minta vabzdžiais, įskaitant uodus ir kandis. Mažesnius vabzdžius jos gaudo ir ėda ant sparno, o didelius vabzdžius nusineša į ešerį ir valgo laisvalaikiu.

#4: Mažasis rudasis šikšnosparnis

Šis mielas mažasis rudasis šikšnosparnis yra 3,1-3,7 cm ilgio, jo sparnų plotis - apie 8,7-10,6 cm, o kailis tankus, blizgus, nuo rusvo iki šokolado rudos spalvos. Tai vienas iš pelės ausies mikrobatukų tipų, nors jo ausys šiek tiek ilgesnės nei daugumos pelių. Šiaurės Amerikoje aptinkamas mažasis rudasis šikšnosparnis peri kolonijose, kuriose gali būti dešimtys tūkstančių šikšnosparnių. Jis mėgstagyvenantys žmonių gyvenamosiose vietose arba netoli jų, kur dieną miega, o naktį išeina ieškoti vabzdžių ir vorų. Šie šikšnosparniai ypač mėgsta uodus ir vaisines museles.

Nors mažasis rudasis šikšnosparnis, be pelėdų ir meškėnų, neturi daug plėšrūnų, jis yra nykstantis dėl grybelinės ligos, vadinamos baltosios nosies sindromu, kuri užpuola šikšnosparnius žiemos miego metu. Tai ironiška, nes mažasis rudasis šikšnosparnis yra viena ilgiausiai gyvenančių šikšnosparnių rūšių. Yra žinoma, kad jie gyvena daugiau nei 30 metų.

#3: Petro nykštukinis vaisinis šikšnosparnis

Vienas iš mieliausių šikšnosparnių - Petro nykštukinis vaisinis šikšnosparnis - aptinkamas centrinės Afrikos miškuose ir atogrąžų miškuose. Jis laikomas didžiuoju šikšnosparniu, nors yra nedidelis - nuo 2,64 iki 4,13 cm ilgio. Jo pūkuotas kailis viršuje yra rudas, o apačioje - šviesesnis ir retesnis. Kailis dengia šikšnosparnio dilbius ir net dalį sparnų. Jo didžiulės akys, apvalios ausys ir apvali galva.Dėl to jis atrodo kaip pelė, o pavadinimą gavo dėl to, kad patinų pečių maišeliuose yra balti plaukeliai, primenantys antpečius. Jie gali juos atverti ir vibruoti, kad priviliotų partnerius.

Petro nykštukinis vaisėdis šikšnosparnis minta ir vaisiais, ir nektaru, ir padeda apdulkinti augalus, ypač dešrų medį. Šis medis turi žmogui nemalonų kvapą, bet traukia šikšnosparnius. Šis šikšnosparnis veisiasi didžiąją metų dalį, bet ypač pavasarį ir lapkritį.

#2: dūminis šikšnosparnis

Šis mielas mažas šikšnosparnis gyvena Punos saloje, Ekvadore, šiaurinėje Peru ir šiaurinėje Čilėje. Jis aptinkamas miškuose, ganyklose, apleistuose pastatuose ir urvuose, yra tik 1,5-2,28 cm ilgio ir sveria 0,12 uncijos. Dėl savo mažo dydžio jis pakankamai mažas, kad galėtų slėptis plyšiuose ir kitose slaptose vietose.

Taip pat žr: Ar beždžionės vorai yra geri augintiniai?

Dūminis šikšnosparnis gavo savo vardą, nes jo kailis yra nuo pilkos iki tamsiai rudos spalvos. Jis turi nykščio liekaną, jei apskritai turi nykštį, ir neturi nosies lapelio. Kartais sudaro net 300 šikšnosparnių kolonijas, veisiasi vasarą ir ankstyvą rudenį ir, kaip ir dauguma šikšnosparnių, vienu metu susilaukia tik vieno jauniklio. Mitybos pagrindas yra drugeliai ir kandys. Nors šikšnosparnis vadinamas Furipterus horrens taip pat vadinamas dūminiu šikšnosparniu, šiame sąraše esantis šikšnosparnis yra Amorphochilus schnablii , ir tai vienintelė savo genties rūšis.

#1: Hondūro baltasis šikšnosparnis

Ši mažytė būtybė pirmauja mieliausių šikšnosparnių sąraše. Jos kailis yra purus, ir nors daugybė šikšnosparnių turi purų kailį, Hondūro baltasis šikšnosparnis yra viena iš nedaugelio šikšnosparnių rūšių, kurių kailis taip pat yra baltas. Jis yra tik 1,46-1,85 cm ilgio ir keturių colių sparnų pločio, o patinai yra didesni už pateles. Be balto kailio, išorinė jų sparnų dalis yra geltona, o vidinė - pilkšvai juoda. Jų nosysjų ausys taip pat geltonos arba gintarinės.

Dieną net 15 šių mažų šikšnosparnių miega kartu palapinėse, kurios suformuotos iš jaunų helikonijos augalų lapų. Naktį jie išeina ieškoti maisto ir yra neįprasti maži šikšnosparniai, nes yra siaurakakčiai ir ypač mėgsta figas. Kaip rodo pavadinimas, šis šikšnosparnis gyvena Centrinės Amerikos atogrąžų miškuose.

Santrauka

Mūsų tyrimai rodo, kad devyni mieliausi šikšnosparniai yra šie:

Numeris Šikšnosparnio vardas
1 Šiaurinis šikšnosparnis vaiduoklis
2 Širdies nosį turintis šikšnosparnis
3 Mažasis pasaginis šikšnosparnis
4 Mažasis geltonplaukis šikšnosparnis
5 Paprastasis kikilis
6 Mažasis rudasis šikšnosparnis
7 Petro nykštukinis vaisinis šikšnosparnis
8 Dūminis šikšnosparnis
9 Hondūro baltasis šikšnosparnis

Toliau...

  • Šikšnosparnių grobuonys: kas ėda šikšnosparnius?: Yra daugybė padarų, kurie bijo šikšnosparnių, tačiau šikšnosparniai taip pat yra medžiojami. Štai plėšrūnai, kurie ėda šikšnosparnius.
  • Žaislinių šunų veislių tipai: Šunys yra geriausi žmonių kompanionai. Čia pateikiamos šunų veislės visame pasaulyje.
  • Kačių veislės: jei mėgstate kates, čia rasite vadovą, kuris padės jums sužinoti viską apie kačių veisles.



Frank Ray
Frank Ray
Frankas Ray'us yra patyręs tyrinėtojas ir rašytojas, kurio specializacija yra mokomojo turinio kūrimas įvairiomis temomis. Turėdamas žurnalistikos išsilavinimą ir aistrą žinioms, Frankas daug metų praleido tyrinėdamas ir kuruodamas įdomius faktus bei įtraukią informaciją įvairaus amžiaus skaitytojams.Franko patirtis rašant patrauklius ir informatyvius straipsnius padarė jį populiariu kelių publikacijų, tiek internetinių, tiek neprisijungusių, bendradarbiu. Jo darbai buvo pristatyti prestižinėse parduotuvėse, tokiose kaip National Geographic, Smithsonian Magazine ir Scientific American.Būdamas „Nimal Encyclopedia With Facts, Pictures, Definitions and More“ tinklaraščio autorius, Frankas naudojasi savo didžiulėmis žiniomis ir rašymo įgūdžiais, kad šviestų ir linksmintų skaitytojus visame pasaulyje. Nuo gyvūnų ir gamtos iki istorijos ir technologijų – Franko tinklaraštis apima daugybę temų, kurios tikrai sudomins ir įkvėps jo skaitytojus.Kai nerašo, Frankui patinka tyrinėti gamtą, keliauti ir leisti laiką su šeima.